22 December

Idag har det verkligen vart fullt upp!
Bara stress... usch, men äntligen är allt klart och jag tror inte jag har glömt nå ;) Allt är packat för morgondagen, har en bil fullproppad med julklappar, fick lov att ta ner ett säte bak för att få plats!

Hann tyvärr inte ta ett långt skönt bad, utan fick bli en dusch ;p

Men nu ska jag sova, e så trött..ska upp kl. 06.00 imorgon bitti så blir väl nån timmes sömn iaf..får väl sova i bilen annars på vägen ner till Värmland :)

Tror inte jag kommer att ha tid eller lust att sitta vid nån dator nu, har nog säkert andra roliga saker att göra :)

Därför önskar jag alla en riktigt GOD JUL!

Hoppas ni får en riktig myshelg
♥♥











21 December

Idag har det vart fullt upp, gick upp tidigt för att åka ner och handla alla ingredienser till dagens middagsbjudning, hälsade på Emma i deras nya frisörsalong :)

Åkte hem för att göra iordning efterrätten i förväg och pysslade med dukningen osv...

Såhär blev iaf dukningen:






 Bjöd hit Erika, Maggan och så var dt jag och morsan.. 

Varmrätten blev det älgkött, potatis i ugn, sallad och en blandning av svamp, paprika, mini-majs, grädde och Creme Fraice med smak av kantarell och cognac, blev riktigt gott :)

Otroligt god, finns även i andra goda smaker :)



Efterrätten jag gjorde kallas Schweizernötkaka och tagit receptet från www.recept.nu.

Fick idén från tv-programmet Halv Åtta Hos Mig :)

Den slank ner hos gästerna, fick mkt beröm för den, var roligt :)
Första gången jag gjorde kakan och den var väldigt god :) Serverade vaniljglass och hallon till :)

Lätt att göra med!




Ingredienser:

Smet
 2 st ägg
 3 dl socker
 100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin

Topping
200 g schweizernötschoklad
 7 msk grädde
 1 msk smör

Gör så här:

1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.

2. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.

3. Se till att smeten är jämn.

4. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.

5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.

6. Ta ut kakan och låt den svalna något.

7. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.

8. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.

9. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.

10. Färdig att servera!



Nu ligger jag i sängen och myser..ska ta mig en skinksmörgås och sätta på en film..imorgon blir det även en dag  fylld med ärenden...

* Fixa lite saker nere på byn

* Handla

* Hälsa på mormor och lämna julklappar

* Packa inför Värmland på onsdag :)

* Packa bilen full med julklappar och resväskor

* Köpa en sista julklapp jag har kvar och...
...sist ska jag på kvällen unna mig ett varmt bad, sen lägga mig i tid för vi ska åka tidigt på onsdag morgon, ska bort på förmiddagen så måste hinna dit i tid, ska iaf bli trevligt ♥

God Natt!









Nu är det jul här i vårt hus...

...tralalala ;p Nu är det klart med allt här hemma..guu tror jag skulle bli tokig på gilangerna, när man fått upp en så åker den andra ner osv...men till slut satt dom ;p

Julgranen blev så fin så..den e så stor så den tar upp hela vardagsrummet :) Dammsugit och tänt massa ljus så nu sitter jag och myser i soffan och kikar på Leilas Jul :)

Nu inväntar jag bara julen, åker ner till Värmland tidigt på onsdag morgon och firar jul hos brorsan :) Känns lite tråkigt att åka härifrån eftersom dt är rätt julmysigt nu, men blir lika mysigt där nere med barnen ♥

Imorgon har jag fullt upp, har bjudit hem Erika och hennes mamma på mat hos oss, så jag ska laga maten och även en efterrätt, ska bli trevligt med lite julmys :)


Lägger upp bilder på hur dt ser ut hemma hos oss nu :)



~ 4 Dagar~




 














Haha Emil fick prova tomteluvan :)







Pynt tajm...

Jaa idag ska julgrana in..den ska pyntas och sen ska gilanger upp i taken, tradition.

Alltid har vi en riktig gran, vi hade plast ett år och dt var hemskt..är uppfödd med riktig, måste få känna den goa granlukten..luktar jul :)

I år har farsan fått tag på en riktigt fin gran, en Kalle Anka gran som han säger...får lägga upp bild sen när den e pyntat och klar. Farsan älskar julen och vi följer ju alltid våra traditioner här i familjen, vi brukar alltid ta in granen dan innan julafton..men eftersom vi ska bort i år så tar vi in den idag :) 
 
Julskinkan får vi inte röra förrän på julaftonsmorgon vid frukost, vi har redan en skinka vi äter på nu, men den är färdigkokt så den gills inte, farsan köper alltid och gör iordning EJ färdigkokt på kvällen innan ;p 

Vi äter alltid tomtegröt (risgrynsgröt) på morgon, inte köpt utan kokt av morsan
Äter jullunch vid 1 tiden på dagen
Äter julbord strax innan Kalle
Kollar Kalle Anka kl 15.00
Äter lite smått och gott och myser
Väntar på att tomten ska komma med klapparna

Så brukar min julafton se ut, men dt är väldigt mysigt..ändå roligt att farsan är så glad i julen och vill ha dessa traditioner, vore nog rätt tråkigt annars..jag får föra vidare dessa sedan..min brorsa har redan börjat med hans familj :)
I år ska vi fira tillsammans med dom så det blir mys 


Haha jaa måste ju erkänna att jag tycker dt finns Rudolf (Sunes jul) i farsan...såhär brukar d även vara för oss haha

Helst dom jäkla granljusen ;) Brukar vara jag som får lirka upp dom! 

ooo vi har 2 stora resväskor + en bag med julpynt i!







 


~


Kallt!

Fyyyy så kallt dt är ute idag, imorse när jag skulle upp och jobba så var dt -20..nu är det -22 grader.

I Sälen var dt -30 och Idre - 35 grader..hemskt! För mig räcker dt om dt är max -10...detta är alldeles för kallt!

Ska upp och jobba inatt med och tror d skulle bli ännu kallare då...får man klä på sig riktigt ;)

Annars har vi idag åkt in till Mora..skjutsade in min faster för hon skulle julhandla lite, kom hem och slängde ihop en köttfärssås..höll på att äta ihjäl mig på fetaost..
Denna e ju så goo --->

Apetina Feta med smak av vitlök och persilja ;)

God att ha i sallader m.m...


Känns inte som fredag idag...blir iaf en lugn helg :) Skönt..

Nu ska jag mysa ner mig under täcket och se en Wallander film :)




~Always




~

Lägger upp 2 st filmer från Sälen..




Hardcore Superstar

 





 


Torsdag

Idag känns det som en bra dag, den började bra och så härligt när man vaknar och kollar ut så är det massa snö och stor sol!

Idag blir det pepparkak/bullbakning, för är rätt kallt ute så håller mig inne idag och myser ;)

Nu blir det först en god skinksmörgås :)





Vertigo


Snöööö...

....har dt kommit rätt mkt här inatt, rätt mysigt, blir iaf lite ljusare om kvällarna..får se om dt ligger kvar tills jul :)

Nu ska jag iaf ta spaden och gå ut och skotta baksidan..sen ska jag bege mig till Erika och hjälpa henne med lussebakning :) Känner för en rätt lång promenad idag oxå..

Såhär såg dt ut förra året när jag och Erika julbaka i Norge..;p










~God Natt


I'm On Fire..

...så mysig låt..


Sälen

Jag och Erika åkte upp till Sälen igår för att hälsa på Pettan, Madde och Josse, blev även en utgång på högfjällshotellet och såg Hardcore Superstar.

Var en trevlig kväll, men nu kommer dt bli lugna helger framöver och snart e dt ju jul..längtar..
~11 dagar~

Lägger upp bilder från gårdagen, orkar inte skriva något mer för ska upp inatt och jobba så ska försöka sova..



 
 







Hardcore Superstar




~


Hahaha

Fick ett klipp av Pettan som jag måste lägga upp..han e ju så skön, Dan Bäckman haha ;p



 




 


Rolandz

Nu ska jag sätta mig och se på Rolandz The Movie..




Guuu..

...så goa lussekatter d blev, redan smällt i mig 3..nu får jag inte äta mera, ska ju ha till Lucia med.

Nu ska jag prova en ny glögg medans jag väntar på att Halv Åtta Hos Mig ska börja..

Dufvenkrooks med smak av Chili och choklad



Hört den skulle vara go, så kan ju vara roligt och prova en lite annorlunda. Har vanlig hemma också iaf denna inte skulle duga ;)





.~.

Nu har jag dammsugit hela huset iklädd ett par högklackade pumps!

Dom är oanvända så tänkte gå in dom lite här hemma..och passar ju perfekt när man ska dammsuga ;) Har lite halkigt golv så har väl halka till nångång...morsan har skrattat en del åt mig, kan tänka mig den snygga synen ;)

Råka också suga in en strumpa åt farsan..;p


Lussebakning..

...ska jag ge mig på nu...ska jag proppa i mig massa ikväll med glögg.

Har även vart ner och tagit den dära sprutan..känner inge besvär än, hoppas jag slipper med..

Saffransdeg

  • 50 g 1 pkt jäst för söta degar
  • 150 g smör
    • eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 burk à 250 g kesella (valfri fetthalt)
    • eller 1 st ägg
  • 2 frp à 0,5 g saffran
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • ca 17 dl vetemjöl

Pensling:

  • 1 st ägg

Garnering:

  • russin

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degbunke.

2. Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).

3. Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst.

4. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.

5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek 20-30 minuter.

6. Pensla brödet med uppvispat ägg.

7. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter. (I varmluftsugn 225°C i ca 8-10 minuter.)

8. Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in.


Du Min Vän I Livet




Jag får nog hålla allt tillbaks
det finns ingenting som räcker
hjärtat kom aldrig till tals
i ett block som bara läcker

men ändå
du, min vän i livet
se hur kvällen brinner opp
en enda sak är givet
vi är två hjärtan
i samma kropp

om jag tappar allt igen
det är möjligt att det händer
det kan vara svårt att hitta hem
från alla hav och alla länder

men ändå
du, min vän i livet
se hur sommaren blir höst
en enda sak är givet
du bär min luft
i ditt bröst


Måndag

Jobba inatt, sov lite mera när jag kom hem..sedan åkte jag och morsan in till Mora, handla mera juklappar så nu har jag bara 2 st kvar..skönt :)

Just nu sitter jag och myser framför tvn och kollar på Lottas jul på Liseberg och får lite julstämning :)

Har även inhandlat lite kläder jag ska ha på mig på en jullunch dagen innan julafton och en klänning jag ska ha på afton, alltid roligt med nya kläder ;)


Hoppas dessa 2 veckor går fort, för nu vill jag ha jul och få mysa med dom bästa




The Pursuit Of Happyness...

...sitter jag och kikar på 3:an nu. Har sett den flera gånger och dt är en av mina favorit filmer, helt otroligt fin och faller alltid nån tår till den och just att den är en sann historia.



~Don´t ever let somebody tell you, you can´t do something.
You got a dream, you gotta protect it. People can't do something themselves, they wanna tell you that you can`t do it.
 You want something? Go get it!







...


Det är tomt..


Fredag

Sov dåligt inatt med..gick upp och jobbade, kom hem och la mig igen...men idag sov jag ut och dt behövdes :)

Nu ska jag smälla i mig tacos sedan ner och handla godis till kvällen och Idol :)
Blir en lugn kväll ensam hemma..dom andra 2 ska ut på festligheter...så dt blir lugnt och skönt, ska även upp och jobba inatt.

Resten av helgen blir lugn...ska lägga in de sista klapparna och så blir dt nog lussekattsbakning :) 

Emil får hålla mig sällskap ikväll



God Natt

Nu ska jag försöka sova för ska upp inatt och jobba..men har nu i flera veckor haft skitsvårt att somna..vrider och vänder på mig, sen kommer tankarna på allt möjligt och då e dt hopplöst.
Förstår inte att allt man går och tänker på ska komma fram när man ska sova...



~21 dagar~












Knäck

Idag blir det knäck i massor! 

Ingredienser:

  • 2 dl Strösocker
  • 2 dl ljus sirap 
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad mandel eller hasselnötter

Gör så här:

Blanda socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull (så att det inte bränner fast).

Låt koka upp, rör lite då och då. Sänk värmen när det börjat koka, men sänk inte mer än att det fortsätter koka. Låt koka ca 20-45 minuter till smeten blivit seg. Tiden beror på hur vid kastrull du har.
Ju vidare kastrull desto snabbare går det.

För att se när knäcken är klar gör man "kulprovet". Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka ytterligare och gör om testet.

När kulprovet har fått godkänt så rör man i den hackade mandeln eller nötterna.

 Fördela smeten i små knäckformar. Låt stelna.

 Förvara i burk med smörpapper mellan lagren.

Källa: http://www.recepten.se




Har även köpt ett nytt lösviktste idag:



Kobbs - Himlagott

Svart te från Asien blandat med blåklint och apelsinblomma. Kvitten, persika och grädde står för den himmelska smaksättningen.


Fullmåne..

...var dt inatt och tydligen dt som måste ha påverkat min sömn, för har knappt sovit en blund..låg och vred fram och tillbaka..när jag väl lyckades somna in så drömde jag mardrömmar och vakna igen..sen ringde kl 04.00 och bara stiga upp till jobbet..kände mig helt slut.

Nu ska jag iaf krypa ner i sängen igen efter jobbet..hoppas på att jag somnar direkt ;)  

~22 dagar kvar till jul~








RSS 2.0